Home » Extern

Extern


Een update voor seizoen 2020-2021 volgt z.s.m.


Shah Mata speelt het seizoen 2019-2020 met 4 teams mee in de RSB en met 1 team in de KNSB op zaterdag.

Het seizoen 2018-2019 kende veel hoogte en dieptepunten voor Shah Mata. De nieuwe opzet van deelname in zowel de RSB als KNSB gaf veel grote verenigingen de mogelijkheid om hun spelers in de RSB op te stellen. Dit resulteerde voor ons eerste team, dat in de hoofdklasse speelde, tot loodzware wedstrijden waarin uiteindelijk maar 5 wedstrijdpunten werden vergaard. De nieuwe degradatieregeling gaf aan dat er 4 teams zouden degraderen en helaas vielen wij hier ook onder. Het eerste team zal dit seizoen spelen in de eerste klasse.

In de klasse 2c was de degradatieregeling ook niet mals. Het tweede team wist zich echter makkelijk te handhaven. Met 7 matchpunten werd een dik verdiende 4e plaats veilig gesteld. Mede door topscorer Remy Rutjes met 4,5 uit 7 en met 4 spelers met 4 bordpunten geeft deze uitslag vertrouwen voor dit nieuwe seizoen in de tweede klasse.

In klasse 3b speelde het derde team gemiddeld. Het was echter de laatste ronde waarin ons team, versterkt door Nick Bootsma en Jan Zoorob, iedereen versteld deed staan. Ze wonnen met 7-1 van CSV 3. Doordat Spijkenisse gelijk speelde en Krimpen a/d IJssel verloor, werd er een promotieplaats naar de tweede klasse afgedwongen. In dit team werd Gerard Groen topscoorder met 5 uit 7, maar ook Paul Haase deed een stevige duit in het zakje met 4,5 uit 6. Dit seizoen wensen we het derde heel veel succes in de tweede klasse.

Het viertal moet nog even wennen aan het spelen in een externe competitie. Natuurlijk viel er dit jaar wel veel te genieten aan en op de borden, maar de tegenstand was zeer zwaar. Aad Sabben had een positieve TPR. Volgend jaar een plaatsje hoger, want de aanhouder wint!

De grootste verassing van het seizoen 2018-2019 was het KNSB team. Zij speelde dit jaar voor het eerst in de landelijke competitie. Door met elkaar tactisch te overleggen gaven ze het voorbeeld van een echte teamprestatie. Het kampioenschap en de daarbij horende promotie was de kers op de taart. De topscoorder in dit team was David van der Mast met 6,5 uit 7, een geweldige prestatie! We hopen dat het seizoen 2019-2020 net zo sprankelend verloopt.

Het bekersucces was er afgelopen seizoen niet. In de eerste ronde van de RSB troffen we De IJssel die met 100 ratingpunten meer voor een moeilijke avond zorgde.  De uitslag 0,5-3,5 zegt genoeg. De IJssel haalde de halve finale. Aankomend seizoen mogen we hopelijk gunstiger loten en een stuk verder komen. 

Voor de bekerwedstrijd in de KNSB wisten we dat we het moeilijk zouden krijgen. Schaakmat Westland is geen aansprekende naam, maar ze waren wel erg sterk. Een telefoonincident gaf ons helaas al een 0-1 achterstand. Deze mensen kwamen om te winnen en niet om te schaken, dat was wel duidelijk. Het is een leermoment voor de volgende keer. Dit seizoen een ronde verder!

Heel veel succes in alle competities, ShahMatanen, en we gaan voor alweer een mooi extern seizoen!